بررسی رنگ ها و جایگاه هر یک در طراحی اپلیکیشن
- رنگ های انتخابی در اپلیکیشن چه تاثیری در جذب کاربر دارد؟
- برای انتخاب رنگ های مورد استفاده در اپلیکیشن چه شاخصه هایی را باید در نظر گرفت؟
- روانشناسی رنگ ها در طراحی اپلیکیشن شامل چه مواردی می شود؟
- انتخاب رنگ های مورد استفاده در اپلیکیشن بر عهده ی چه کسی است؟ کارفرما یا طرح؟
- استاندارد های موجود در انتخاب ترکیب رنگ اپلیکیشن چیستند؟
- بهترین ترکیب رنگ ها در طراحی اپلیکیشن کدامند؟
شاید برایتان جالب باشد که بدانید در طراحی اپلیکیشن، رنگ ها، تاثیر بسیار در جذب کاربر دارند. شاید خودتان به هنگام استفاده از اپلیکیشن ها به این مورد دقت نکرده باشید، اما ترکیب رنگ های مورد استفاده در اپلیکیشن، اولین پارامتری است که در نگاه اول به چشم آمده و می تواند تاثیر بسزایی در جذب کاربر داشته باشد؛ یعنی سوای از ارزش محتوایی یک اپلیکیشن، ظاهر آن نیز بسیار مهم است و جلوه های بصری و طراحی های گرافیکی، از اهمیت ویژه ای برخوردارند و در انتخاب رنگ های مورد استفاده در بک گراند صفحات، دکمه ها، لوگو و بخش های مختلف اپلیکیشن، باید نهایت دقت را به خرج داد. این موضوع با عنوان روانشناسی رنگ ها در طراحی اپلیکیشن مطرح است که در ادامه به بررسی رنگ ها و تاثیر هریک خواهیم پرداخت.نکات مهم به هنگام استفاده از رنگ ها
1) از رنگ های تاثیرگذار استفاده کنید.
ایجاد تعادل و تناسب میان رنگ های انتخابی جزء اصول مهم و لازم در روانشناسی رنگ ها در طراحی اپلیکیشن است؛ طراحی های شلوغ و استفاده ی مفرط از رنگ های گرم، دلزدگی کاربران را به همراه خواهد داشت و در مقابل، طراحی های خیلی ساده هم چندان جذاب نبوده و کاربر پسند نیست. رنگ های گرم و سرد باید به صورت متعادل استفاده شوند و ترکیب مناسبی در کنارهم داشته باشند. این کار نیازمند تخصص و تجربه ی مرتبط است که فرد طراح باتوجه به نوع اپلیکیشن از جمله طراحی اپلیکیشن بیمه، اپلیکیشن های خدماتی، کاربران و مخاطبان اصلی اپلیکیشن، سلیقه ی کارفرما و …، بهترین ترکیب رنگ را برای آن برگزیند.
2) برای طراحی های ساده، از رنگ های مشابه و تک رنگ استفاده کنید.
چنانچه سادگی ظاهر اپلیکیشن برایتان در اولویت قرار دارد و نمی خواهید از رنگ های مختلف بهره ببرید، می توانید از تناژ های تیره و روشن یک رنگ ثابت استفاده کنید؛ این کار در روانشناسی رنگ ها در طراحی اپلیکیشن سبب انتقال آرامش برای مخاطب بوده و چشم را نیز خسته نمی کند.
3) اگر برایتان جلب توجه مخاطب مهم است، از رنگ های متضاد استفاده کنید.
زنگ های متضاد هم یا بهتر است بگوییم مکمل هم، به دلیل اختلاف زیادی که بینشان وجود دارد، ظاهری خیره کننده دارند و سبب جلب توجه می شوند؛ به طور مثال، رنگ های مثل آبی و نارنجی مکمل یکدیگر هستند، آبی رنگی سرد و نارنجی، رنگی گرم است و این دو در کنارهم یک ترکیب زیبا و جذاب است. ازاین ترکیب رنگ، برند همراه اول بهره برده است. این تضاد به ویژه در قسمت هایی که متن قرار دارد باید بیشتر رعایت شود، چرا که تضاد کم میان رنگ متون و رنگ پس زمینه، سبب کاهش خوانایی و اذیت شدن چشم می شود.
4) مخاطب خود را مشخص کنید و سلیقه اش را بشناسید.
هر اپلیکیشن با هدف خاصی طراحی می گردد و معمولا، گروه خاصی از افراد، کاربر و مخاطب آن خواهند بود؛ همین امر نیز در انتخاب ترکیب رنگ مناسب بسیار موثر است، به طور مثال، اپلیکیشن های بازی که معمولا کودکان مخاطب آن هستند از ترکیب رنگ های شاد و متنوع استفاده می شود؛ و یا در اپلیکیشن هایی که مخاطب آن ها عمدتا بانوان هستند از رنگ هایی چون صورتی، بنفش و … می برند.
5) اپلیکیشن های رقیب را بررسی کنید.
امروزه طراحی اپلیکیشن در تهران از رشد چشم گیری برخوردار بوده و تعداد اپلیکیشن های طراحی شده، روز به روز در حال افزایش است و اگر بخواهید یک اپلیکیشن طراحی و منتشر کنید، به احتمال زیاد، اپلیکیشن های مشابه بسیاری وجود داشته باشد. زمانی که تصمیم به طراحی اپلیکیشن گرفتید، اپلیکیشن های طراحی شده توسط رقبایتان را نیز بررسی کنید تا آن را از نظر روانشناسی رنگ ها در طراحی اپلیکیشن مورد تحلیل و بررسی قرار دهد. این کار تا حد زیادی به شما در انتخاب ترکیب رنگ مناسب کمک خواهد کرد و با شناخت نقاط ضعف و نقاط قوت اپلیکیشن رقبا می توانید نسخه ی بهتری را ارائه دهید.
6) اهمیت لوگو را دست کم نگیرید.
لوگو، معرف برند شماست و باید به گونه ای طراحی شود که هدف اپلیکیشن را تا حدی نشان دهد. انتخاب طرح و رنگ مناسب برای آن تا حد زیادی در جذب مخاطب اثر دارد، به طور مثال رنگ سبز، رنگی همه پسند، جذاب و در عین حال آرامش بخش است و آن را در لوگوی اپلیکیشن های زیادی از جمله واتس اپ، اسنپ، اسپاتیفای و … می توان مشاهده کرد.