کیف پول الکترونیکی (که به آن کیف پول دیجیتال نیز گفته می شود) به یک سرویس آنلاین یا دستگاه الکترونیکی اشاره دارد که به خریدار اجازه می دهد معاملات دیجیتالی انجام دهد. این شامل خرید چیزی به صورت آنلاین یا استفاده از تلفن هوشمند خود برای پرداخت در یک فروشگاه است. یک مصرف کننده می تواند پول را مستقیماً به یک کیف پول الکترونیکی واریز کند یا می تواند به حساب بانکی فرد متصل شود.
مجموعه اپمون به طور تخصصی به طراحی اپلیکیشن اندروید و ios در زمینه های مختلف مانند اپ های فروشگاهی، خبری، شرکتی، بیمه، اختصاصی و … میپردازد و میتوانید طراحی اپ خود را برای داشتن بالاترین کیفیت همگام با قیمت مناسب به مجموعه اپمون بسپارید.
امروزه کیف پول های دیجیتالی عملکرد بهتر و کاربرد بیشتری نسبت به معاملات ساده دارند. آنها همچنین می توانند برای تأیید اعتبار اطلاعات کاربر استفاده شوند. یک کیف پول الکترونیکی رمزنگاری شده می تواند کلیدهای خصوصی بیت کوین را ذخیره کند.
یک سیستم کیف پول الکترونیکی امکان استفاده از معاملات کیف پول دیجیتال را در بین خرده فروشان مختلف در قالب پرداخت های تلفن همراه و برنامه های دیجیتالی فراهم می کند. نمونه ای از این برنامه MasterCard PayPass و سیستم پرداخت تلفن همراه M-PESA است.
کیف پول الکترونیکی چگونه کار می کند؟
یک کاربر می تواند هر نوع داده شخصی را در کیف پول الکترونیکی بارگذاری کند. این شامل گواهینامه رانندگی، شماره تأمین اجتماعی، کارت سلامت، کارت وفاداری و هر سند دیگری است که برای شناسایی مورد نیاز است. سپس داده ها از طریق ارتباطات میدانی نزدیک (NFC) به صورت بی سیم به حساب تاجر منتقل می شود.
کیف پول الکترونیکی هم دارای بخش سخت افزاری و هم نرم افزاری است. سیستم پرداخت باید ایمن و عادلانه باشد. این نرم افزار امنیت و رمزگذاری را برای داده های شخصی شما فراهم می کند، در حالی که سخت افزار همه چیز در مورد عملکرد است. کیف پول های دیجیتال عموماً در سمت مشتری ذخیره می شوند و با اکثر سایت های تجارت الکترونیک کاملاً سازگار هستند.
بخش اصلی یک کیف پول الکترونیکی پایگاه داده ای است که داده های ورودی کاربر را ذخیره می کند. این می تواند مواردی مانند زیر باشد:
آدرس حمل و نقل
- آدرس قبض
- اطلاعات پرداخت
- روش های پرداخت
- شماره های کارت اعتباری
- کارت هدیه
- و غیره ..
انواع کیف پول الکترونیکی (دیجیتال)
انواع مختلف کیف پول های الکترونیکی از نظر ترکیب و عملکرد متفاوت هستند. با تعریف اولیه، می توانیم کیف پول ها را با نرم افزار و دستگاه هایی که بر روی آن ها کار می کنند متمایز کنیم. در مورد داده ها خواهیم دید که اکثر کیف پول های الکترونیکی مجموعه داده های مشابه را پردازش می کنند.
اساساً ما می توانیم 4 نوع اصلی کیف پول الکترونیکی را داریم: کیف پول دیجیتال، کیف پول رمزنگاری شده، کیف پول موبایل و کیف پول اینترنت اشیا.
البته این طبقه بندی های گاهی با هم تداخل دارند. کیف پول های الکترونیکی خاص می تواند شامل توابع بیش از یکی از دسته های ارائه شده در اینجا باشد. به عنوان مثال کیف هایی وجود دارند که به عنوان برنامه های پرداخت NFC در نقاط فروش و همچنین به عنوان ابزارهای پرداخت برای سیستم عامل های تجارت الکترونیکی عمل می کنند.
کیف پول های دیجیتال یا الکترونیکی
این نوع کیف پول الکترونیکی به عنوان “مورد استاندارد” مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل است که بسیاری از اصطلاحات کیف پول الکترونیکی و کیف پول دیجیتال به صورت مترادف استفاده می کنند. با این حال برای اهداف خود، ما می خواهیم کیف پول های دیجیتال یا کیف پول های آنلاین را به عنوان یک زیر شاخه ارائه دهیم تا آنها را بهتر از کیف های الکترونیکی به عنوان یک مفهوم اساسی متمایز کنیم. طبق تعریف ما کیف پول های دیجیتال معمولاً برنامه های تحت وب هستند که از هر دستگاهی که بتواند به اینترنت متصل شود قابل دسترسی هستند.
کیف پول های دیجیتال بخشی از یک پلتفرم وب مرکزی هستند که توسط ارائه دهنده کیف پول اداره می شود. در آنجا کاربران می توانند با استفاده از ابزارهای پرداختی ذخیره شده در کیف پول الکترونیکی، موجودی پول الکترونیکی خود را شارژ یا برداشت کنند. علاوه بر این آنها می توانند هزینه خریدهای تجارت الکترونیکی را با استفاده از پول الکترونیکی موجود یا با شارژ یک ابزار پرداخت ذخیره شده پرداخت کنند. نمونه های محبوب PayPal یا Amazon Pay هستند.
برخی از بانک ها همچنین برنامه های کیف پول دیجیتال سفارشی با ویژگی هایی مانند بودجه بندی یا اعلان های هشدار ارائه می دهند. در زمینه تأمین مالی خرد، کیف پول های الکترونیکی برای بسیاری از مشاغل کوچک تبدیل به یک جزء اصلی شده است.
سرانجام برخی از کیف پول های دیجیتالی دارایی هایی غیر از ارزهای فیات را ذخیره می کنند. به عنوان مثال امتیازات وفاداری یا حتی اطلاعات دقیق مانند کوپن یا کدهای تخفیف را بگیرید. بسیاری از این مقادیر ذخیره شده فقط در یک حلقه بسته گردش می کنند، بنابراین مقادیر را می توان فقط در زمینه های خاص، مانند بسترهای تجارت الکترونیکی خاص مصرف کرد.
کیف پول های رمزنگاری شده
این شکل خاص از کیف پول الکترونیکی، کلیدهای عمومی و خصوصی یک کاربر را ذخیره می کند. کلیدها به عنوان گواهی مالکیت ارزهای رمزنگاری شده عمل می کنند که در بلاک چین ذخیره می شوند. برای تأمین ایمنی بیشتر کیف پول های سخت افزاری یا کیف های سرد وجود دارد. آن ها بصورت آفلاین کار می کنند و معمولاً بر روی یک USB هستند.
برخی از کیف پول های رمزنگاری شده همچنین قادر به پردازش پرداخت ها با ارزهای رمزنگاری شده هستند.
کیف پول موبایل
واژه کیف پول موبایل اغلب برای اشاره به برنامه های بسیار متفاوت کیف پول استفاده می شود. ما همچنین می بینیم که کیف پول الکترونیکی، کیف پول دیجیتال و کیف پول موبایل (اپلیکیشن کیف پول) به عنوان مترادف استفاده می شود. این اشتباه نیست زیرا کیف پول های موبایل در واقع پرداخت دیجیتالی را فعال می کنند، اما دارای محدودیت هایی هستند.
راه حل های کیف پول موبایل به عنوان یک عملکرد اساسی، داده های کارت اعتباری و بدهی را نگهداری می کند و می تواند برای پرداخت استفاده شود. داده های کارت در تراشه مخصوص دستگاه تلفن همراه به نام safe element ذخیره می شود. کارت ها می توانند به عنوان کارت های پلاستیکی سنتی خارج از کیف پول نیز وجود داشته باشند.
کاربران می توانند به سادگی با کیف پول تلفن همراه خود در نقاط فروش پول پرداخت کنند. برای این منظور، POS با عنصر امن تلفن همراه از طریق فناوری ارتباطات نزدیک میدان (یا در مورد سیستم های POS قدیمی تر، فناوری انتقال امن مغناطیسی) تعامل دارد.
برخی از کیف پول های تلفن همراه یا اپلیکیشن کیف پول می توانند پرداخت ها را در نقطه فروش بدون اتصال به اینترنت انجام دهند. کیف پول می تواند به صورت آفلاین چک شود اگر کاربر به اندازه کافی وجه برای پرداخت داشته باشد (به عنوان مثال از طریق خواندن آخرین موجودی پیش پرداخت شناخته شده) یا بسته به مبلغ پرداخت و نمره ریسک کاربر می تواند چک را به طور کامل رد کند.
هنگامی که کیف پول دوباره آنلاین شد، وجوه موجود را همگام می کند و اگر موجودی پیش پرداخت کافی وجود نداشته باشد، می تواند به عنوان مثال به طور خودکار پرداختی را از طریق ابزار پرداخت ترجیحی کاربر آغاز می کند تا مبلغ پرداخت نشده را جمع آوری کند.
یکی دیگر از انواع کیف پول پرداخت از طریق تلفن همراه، صورتحساب مستقیم شرکت مخابراتی است که در آن مبلغ خرید به صورتحساب تلفن همراه شما اضافه می شود.
کیف پول مبتنی بر اینترنت اشیا
در میان تغییرات اخیر کیف پول های الکترونیکی، تعداد تعاملات آنها با فناوری اینترنت اشیاء شمرده می شود. برخی از آنها با پول الکترونیکی کار می کنند، برخی دیگر با ارزهای مجازی. برخی از آنها بر روی پوشیدنی هایی مانند ساعت ، مچ بند یا کاپشن نصب می شوند، برخی دیگر بر روی دستگاه های دارای کیف پول ثابت مانند یخچال هوشمند یا رایانه ماشین هوشمند شما نصب می شوند.
با این وجود ما این دسته را برای اشاره به این زمینه در حال پیشرفت سریع وارد می کنیم. خدمات پولی در اینترنت اشیاء محیطی طبیعی برای فناوری کیف پول الکترونیکی است. کافی است نگاهی به وضعیت صنعت خودرو در حال حاضر بیندازید.
نمونه هایی از اپلیکیشن کیف پول الکترونیکی
PayPal One Touch
برنامه PayPal One Touch extension فرمت خدمات معمول ارائه شده توسط PayPal است. این امکان را به کاربران می دهد تا با پرداخت سریعتر و یا انتقال وجوه خود از صفحه ورود به سیستم عبور کرده و نیازی به وارد کردن گذرواژه ها نداشته باشند. برنامه کیف پول تلفن همراه PayPal را می توان بر روی دسکتاپ، لپ تاپ یا رایانه لوحی نیز اجرا کرد.
Apple Pay
برنامه دیجیتال Apple Pay ساده است و منحصراً برای کاربران iPhone ، iPads و ساعت های Apple در دسترس است. به کاربران این امکان را می دهد که برای خریدهای آنلاین و فروشگاهی معاملات انجام دهند. برای معاملات در فروشگاه کاربران می توانند قفل تلفن خود را باز کرده و آن ها را در نزدیکی یک سیستم فروش سازگار نگه دارند. اپلیکیشن Pay Pay روشی بدون دردسر و ایمن را برای شما آسان می کند و تجربه کار را آسان می کند.
Google Pay
برنامه Google Pay به کاربران این امکان را می دهد تا با استفاده از جزئیات کارت اعتباری یا اعتباری ذخیره شده در حساب کاربران، Google Play ، Chrome، YouTube، تلفن های Android (اپلیکیشن اندروید) و ساعت، در یک برنامه یا هر وب سایت معاملات انجام دهند. این برنامه همچنین از سایر اسناد الکترونیکی مانند شناسه دانشجویی، بلیط فیلم، کوپن هدیه، کارت های فروشگاه و بلیط های حمل و نقل و … پشتیبانی می کند.
نقش کیف پول های الکترونیکی (دیجیتال) در آینده
با توجه به تمام مزایای فوق به نظر می رسد یک فرصت از دست رفته است، زیرا کیف پول های الکترونیکی تنها سهم کمی از معاملات دنیا را تشکیل می دهند. وقتی در مورد کیف پول های الکترونیکی در دنیای غرب صحبت می کنیم، منظور ما PayPal است. بنابراین کیف پول های الکترونیکی بسیار بازار در حال ساخت است و تنها 25 درصد از کل معاملات در غرب از طریق کیف پول الکترونیکی تا سال 2020 انجام می شود.
بنابراین این فناوری در آینده در کشورهای غربی چه نقشی خواهد داشت؟ به جای گمانه زنی در مورد آن آینده شوم، ما فقط باید چشم به آسیا داشته باشیم. این همان جایی است که آینده کیفی الکترونیکی در حال حاضر در حال رخ دادن است. بیش از نیمی از پرداخت ها در چین از طریق نرم افزار کیف پول دیجیتال انجام می شود. هند و سنگاپور دیگر سازنده های اصلی مدل کیف پول الکترونیکی هستند.
آیا غرب با ترجیحات پرداخت شرق سازگار می شود؟ شاید فردا نه. اما بازار راه حل های کیف پول الکترونیکی در اینجا نیز در حال رشد است. برای اروپا این رقم در سال 2020 به میزان 37.3 درصد قابل توجه بوده است و انتظار می رود که حتی بیشتر صعود کند و به حدود برسد. 91 میلیارد یورو تا سال 2023 و با راه اندازی اینترنت اشیاء، تقاضا برای راه حل های پرداخت برای موارد استفاده فقط افزایش می یابد.
نتیجه گیری
کیف پول الکترونیکی یک پدیده چند وجهی است. ما می توانیم آن را با نگاهی به نرم افزار، سخت افزار و داده هایی که ذخیره می کنند و برای تأیید اعتبار تراکنش ها ارسال می کنند، توصیف کنیم.
به این ترتیب کیف پول های الکترونیکی و دیجیتال دارای اشکال مختلفی هستند، از وب تا کیف های تلفن همراه و از آنلاین تا آفلاین. در مقایسه با سایر روش های پرداخت، کیف پول الکترونیکی این مزیت را دارد که پرداخت را سریع و با سهولت بیشتری برای کاربران تسهیل می کند و وقتی نوبت به دیدگاه های تجاری می رسد، بازار فقط منتظر شماست تا یک راه حل منحصر به فرد برای پلتفرم یا برنامه خود ارائه دهید.