پیام رسان سروش یکی از برنامه های تولید داخل است که در زمینه پیام رسان فعال بوده و از کیفیت قابل قبولی برخوردار است. سازندگان این برنامه سروش را رقیب تلگرام می دانند و مدعی هستند که پیام رسان سروش حتی در برخی مواقع می تواند بسیار بهتر از تلگرام خدمات رسانی کند. با توجه به خارجی بودن پیام رسان تلگرام و تاکید بر استفاده از پیام رسان های داخلی، مناسب است عملکرد این دو پیام رسان را با هم مقایسه کنیم تا بتوانیم تفاوت های این دو پیام رسان را بهتر درک کنیم. انجام دادن. در ادامه با ما همراه باشید تا به مقایسه پیام رسان تلگرام و سروش بپردازیم و این دو پیام رسان مطرح خارجی و داخلی را از زوایای مختلف بررسی کنیم.
مجموعه اپمون به طور تخصصی به طراحی اپلیکیشن موبایل (اندروید و ios) در زمینه های مختلف مانند اپ های فروشگاهی، خبری، شرکتی، بیمه، اختصاصی و … میپردازد و میتوانید طراحی اپ خود را برای داشتن بالاترین کیفیت همگام با قیمت مناسب به مجموعه اپمون بسپارید.
مقایسه تلگرام و سروش
تلگرام یکی از قدرتمندترین برنامه های پیام رسان در سال های اخیر بوده است که با ارائه امکانات گسترده به کاربران خود و همچنین رعایت اصل حریم خصوصی و تضمین امنیت اطلاعات کاربران خود توانسته است کاربران زیادی را به خود جذب کند. این برنامه با توجه به سرعت بالای خود در پیام رسانی توانسته جایگاه بسیار خوبی در ایران کسب کند. به طوری که امروز این پیام رسان توانسته بیش از 45 میلیون کاربر را در ایران جذب کند و تعداد کانال های ایرانی خود را به 700 هزار کانال فارسی زبان نزدیک کند!
پیام رسان سروش نیز یکی از مهم ترین پیام رسان های داخلی ایران است که توانسته بیش از 5 میلیون کاربر را جذب کند و امکانات جالبی را در اختیار کاربران خود قرار دهد. سرعت خوب پیام رسانی و تبلیغات گسترده در زمینه استفاده از این پیام رسان دو عاملی است که باعث شده پیام رسان سروش به عنوان یک پیام رسان مطرح ایرانی مطرح شود.
با توجه به اطلاعات اولیه ای که در مورد این دو اپلیکیشن داده شد، حال بهتر است از منظر تخصصی تری به موضوع نگاه کنیم و این دو پیام رسان را از منظرهای مختلف بررسی کنیم.
تفاوت رابط کاربری سروش و تلگرام
اولین مشکلی که هر کاربری هنگام استفاده از یک برنامه با آن مواجه می شود، رابط کاربری یا رابط کاربری اپلیکیشن است. رابط کاربری در واقع مهم ترین جنبه بصری برنامه است که در صورت طراحی نامناسب می تواند باعث از کار افتادن برنامه حتی با وجود امکانات زیاد شود. رابط کاربری ارائه شده در تلگرام در طول سالیان متمادی تغییرات زیادی کرده و امروزه به یک رابط کاربری محبوب تبدیل شده است. هماهنگی رنگ ها، دکمه ها، دسترسی به آپشن ها و … از مواردی است که به بهترین شکل ممکن در تلگرام گنجانده شده است تا کاربر حتی پس از چندین ساعت کار مداوم با آن احساس خستگی نکند.
پیام رسان سروش نیز تقریبا از چنین رابط کاربری استفاده می کند و نمی توان تفاوت چندانی بین تلگرام و سروش از نظر رابط کاربری مشاهده کرد. سروش نیز از اکثر گزینه هایی که تلگرام استفاده می کند استفاده می کند. البته هیچ تفاوتی بین آنها وجود ندارد. دامنه تنظیماتی که در سروش در اختیار کاربر قرار می گیرد بسیار کمتر از تنظیماتی است که در تلگرام در اختیار کاربر قرار می گیرد. از طرفی در سروش گزینه ای برای سفارشی سازی نحوه نمایش چت های مختلف وجود دارد که در تلگرام این امکان وجود ندارد. در سروش می توان هر چت را در یک دسته بندی خاص قرار داد و چندین دسته مختلف برای چت های مختلف ایجاد کرد تا سریعتر به چت مورد نظر برسید.
مقایسه تلگرام و سروش از نظر امنیت
در مقایسه پیام رسان تلگرام و سروش، مورد دوم که بسیار قابل توجه است و بسیاری از کارشناسان و مردم عادی در مورد آن اختلاف نظر شدیدی دارند، در مورد امنیت این دو اپلیکیشن است. تلگرام اپلیکیشنی امن است و با رمزگذاری قدرتمند خود امنیت اطلاعات کاربران را در سطح بسیار بالایی قرار داده است. تلگرام از رمزگذاری هایی مانند AES، RSA و Diffie Hellman برای تبادل کلیدها استفاده می کند که اساس پروتکلی به نام MTProto را تشکیل می دهد که توسط پاول و نیکولای دورف ایجاد شده است.
اما از آنجایی که سروش به تازگی کار گسترده ای را آغاز کرده است، ابهاماتی در مورد امنیت پیام رسانی وجود دارد که بیشتر آن به دلیل وجود برخی باگ های مختلف در این برنامه است. به عنوان مثال مدتی پیش به دلیل نقص امنیتی در برنامه و استفاده از شماره موبایل افراد به عنوان شناسه کاربری منحصر به فرد، شماره تماس برخی از مدیران موجود بود که نشان دهنده ضعف امنیتی برنامه است.
البته در تمامی برنامه ها چنین نقص هایی وجود دارد که به مرور زمان و شناسایی آنها توسط نرم افزار رفع خواهد شد. یکی دیگر از مسائل امنیتی که باعث شده کاربران تلگرام تمایلی به استفاده از سروش نداشته باشند، عدم اعتماد به این اپلیکیشن است. بسیاری از افراد از ترس رصد و کنترل پیام های رد و بدل شده خود در محیط پیام رسان سروش ترجیح می دهند از این پیام رسان استفاده نکنند و حتی الامکان پیام رسان های داخلی را جایگزین مناسبی برای تلگرام نمی دانند.
مقایسه تلگرام و سروش از نظر سرعت
سرعت ارسال پیام از دیگر مواردی است که در مقایسه پیام رسان تلگرام و سروش می توان به آن اشاره کرد. سرعت پیام رسانی در تلگرام واقعا خوب است و تلگرام را می توان یکی از سریع ترین برنامه ها در این زمینه دانست. سرعت خود برنامه در حد قابل قبولی است و سوئیچ بین صفحات مختلف و استفاده از امکانات مختلف برنامه با سرعت خوبی اجرا می شود.
سروش از امکان سرعت بالا نیز برخوردار است و می تواند با سرعت قابل قبولی پیام رسانی را انجام دهد. اجرای برنامه نیز روان بوده و جابجایی بین صفحات با تاخیر زیادی همراه نیست. این برنامه سبک است و به منابع سخت افزاری زیادی نیاز ندارد. در این صورت تفاوت چندانی در تلگرام و سروش دیده نمی شود. درصد مصرف باتری در سروش کمتر از تلگرام است اما این تفاوت زیاد نخواهد بود.
مقایسه پیام رسان تلگرام و سروش از نظر امکانات
امکانات تلگرام و سروش تقریبا شبیه هم هستند اما در برخی جزئیات تفاوت هایی وجود دارد که در برخی سروش توانسته عملکرد بهتری داشته باشد و در برخی دیگر تلگرام بسیار بهتر عمل کرده است. هر دو پیام رسان از ویژگی هایی مانند گروه و کانال استفاده می کنند که بسیار مفید هستند. از تفاوت های تلگرام و سروش می توان به عدم وجود چت مخفی در سروش اشاره کرد. سروش قابلیت چت مخفی تلگرام که یکی از امن ترین انواع مکالمه در پیام رسان ها است را ندارد.
امکان ارسال لایو لوکیشن، امکان کار با ربات، سوپرگروه، نسخه تحت وب، حالت شبانه، پشتیبانی از تایید دو مرحله ای، امکان خود تخریبی اکانت، پشتیبانی از بیش از 30 زبان مختلف، از جمله امکانات می باشد. در تلگرام موجود است اما در سروش وجود ندارد.
در سروش هم امکاناتی وجود دارد که در تلگرام نمی بینیم. امکان دسته بندی چت ها، افزودن چت مخفی، امکان خرید درون برنامه ای، امکان خرید شارژ و پرداخت قبوض، امکان لایک پیام و ارسال بازخورد به محتوای کانال از جمله امکاناتی است که در سروش وجود دارد اما تلگرام فاقد آن است.
«اگر نیاز به طراحی اپلیکیشن اختصاصی و حرفه ای دارید می توانید روی خدمات ما حساب کنید.»