اسکالا یک زبان برنامه نویسی چند پارادایم مدرن است که ترکیبی از برنامه نویسی شی گرا و تابعی است. زبان برنامه نویسی اسکالا یک زبان کامپیوتری همه منظوره است که از هر دو سبک برنامه نویسی شی گرا و کاربردی در مقیاسی بزرگ پشتیبانی می کند.
تیم حرفهای اپمون، در زمینه طراحی اپلیکیشن موبایل (اندروید و IOS) به صورت کاملا تخصصی فعالیت میکند و طراحی انواع اپلیکیشن های اختصاصی، خدماتی، فروشگاهی، درج آگهی، خبری، شرکتی، تاکسی اینترنتی، املاک، نوبت دهی، بیمه، پزشکی، سفارش غذا، آموزشی، بازی و … را با بهترین قیمت و کیفیت برای شما انجام میدهد.
همچنین اسکالا یک زبان برنامه نویسی استاتیک قوی است و تحت تأثیر زبان برنامه نویسی جاوا است. یکی از مهمترین شباهتهای اسکالا و جاوا این است که میتوانید زبا برنامه نویسی اسکالا را به همان روشی که جاوا را کدنویسی میکنید، کدنویسی کنید. همچنین می توان از بسیاری از کتابخانه های جاوا در اسکالا به همراه بسیاری از کتابخانه های شخص ثالث آن استفاده کرد.
چرا زبان برنامه نویسی اسکالا مهم است؟
بزرگترین نقطه قوت زبان برنامه نویسی اسکالا انعطاف پذیری آن در تعریف انتزاعات است. یکی از اجزای مهم زبان اسکالا، Scala IDE (محیط توسعه یکپارچه Scala) است و برای اتصال به ابزار Eclipse Java استفاده می شود. به این ترتیب ویژگی های Eclipse می توانند با Scala IDE کاوش کنند. اسکالا به گونه ای طراحی شده است که می تواند به خوبی با JRE (محیط زمان اجرا جاوا) و چارچوب دات نت کار کند.
تست و استفاده مجدد کد نوشته شده در اسکالا آسان است. موازی سازی ساده تر می شود و اشکالات کمتری در کل برنامه وجود دارد. زبان اسکالا از رویکرد بالا به پایین پیروی می کند. هر یک از برنامه ها به چند تکه تقسیم می شوند و هر کدام را می توان به صورت موازی پردازش کرد و در نتیجه سرعت فرآیند و همچنین بهبود کارایی را افزایش داد.
زبان برنامه نویسی اسکالا یک زبان شی گرا با ویژگی های زبان برنامه نویسی کاربردی است که مقیاس پذیری بالایی دارد. این نام به دلیل ویژگی مقیاس پذیری آن است که آن را از سایر زبان های برنامه نویسی جدا می کند. برای بیان الگوهای برنامه نویسی رایج به شیوه ای ظریف تر، مختصرتر و ایمن تر طراحی شده است. اسکالا یک زبان برنامه نویسی شی گرا خالص است (به این معنا که هر مقدار یک شی است) که ویژگی های زبان های تابعی (به این معنا که هر تابع یک مقدار است) را نیز ارائه می دهد.
اولین نسخه اسکالا که توسط دانشمند آلمانی، مارتین اودرسکی توسعه داده شد، در سال 2003 میلادی راه اندازی شد و از آن زمان تاکنون با موفقیت اجرا می شود.
مقایسه زبان برنامه نویسی اسکالا و جاوا
یک سوال ساده وجود دارد که هر توسعه دهنده ای باید بپرسد، چرا باید به جای جاوا به سراغ اسکالا برود؟ مقایسه زیر به شما در تصمیم گیری کمک می کند:
Scala | Java |
عملکرد ساده | عملکرد پیچیده |
عدم نیاز به بازنویسی | نیاز به بازنویسی |
طبیعت استاتیک | طبیعت پویا |
اطمینان از نقص کمتر | هیچ اطمینانی از کدهای بدون اشکال وجود ندارد |
اسکالا و جاوا دو زبان برنامه نویسی مهم در دنیای امروز هستند. اگرچه شباهت های زیادی بین این دو وجود دارد، اما تفاوت های بسیاری نیز میان آنها وجود دارد.
وقتی اسکالا با جاوا مقایسه شود، زبان نسبتا جدیدی است. این یک زبان کامپایل شده توسط ماشین است، در حالی که جاوا شی گرا است. اسکالا خوانایی و مختصر کد را افزایش داده است. این امکان را دارد که در یک محیط معماری چند هسته ای کار کند. کدهایی که در جاوا نوشته می شوند را می توان در اسکالا در نصف تعداد خطوط نوشت.
با تشریح تمام این مزایای اسکالا نسبت به جاوا، باید تصویر واضحی از اینکه چرا امروزه با چنین سرعتی در حال پیشرفت است، دریافت کرده اید. برخی از شرکت های بزرگتر زمان حاضر، مانند توییتر، لینکدین، اینتل و غیره برای توسعه محصولات بزرگ به این زبان برنامه نویسی متکی هستند.
ویژگی های زبان برنامه نویسی جاوا
- ماهیت آن شی گرا است.
- این شامل ویژگی های برنامه نویسی کاربردی نیز می باشد.
- این نشان دهنده توانایی پردازش همزمان و هماهنگ است.
مزایای زبان برنامه نویسی اسکالا
هیچ زبانی برای همه موارد کاربردی مناسب نیست، اما Scala مزایای زیادی را به همراه دارد. برخی از مزایای آن عبارتند از:
- کد مختصرتر، خواناتر و بدون خطا است.
- در مقایسه با بسیاری از زبان های برنامه نویسی دیگر، نوشتن، کامپایل، اشکال زدایی و اجرای برنامه در اسکالا آسان است.
- برنامه نویسی کاربردی به شما این امکان را می دهد که به همان مشکل از زاویه متفاوتی برخورد کنید.
- همزمانی را به کار می گیرد که به موازی کردن وظایف کمک می کند.
- بسیاری از کتابخانه های شخص ثالث را می توان برای کارهای خاص مورد استفاده قرار داد. آنها را می توان در قالب ساختارهای زبان اضافه کرد.
کاربردهای زبان برنامه نویسی اسکالا
برخی از مزایای اسکالا این است که در مقایسه با جاوا که به خطوط کد بیشتری نیاز دارد، زمان کمتری برای کدنویسی نیاز دارد. اسکالا همچنین از ابزارها و APIهای قوی بهره می برد که می توان از آنها برای ایجاد برنامه های مختلف استفاده کرد.
برخی از کاربردهایی که زبان برنامه نویسی اسکالا در سناریوهای دنیای واقعی به کار می رود به شرح زیر است:
- نوشتن برنامه های تحت وب
- برنامه هایی که با داده های جریانی کار می کنند
- برنامه های همزمان و توزیع شده
- پردازش دسته ای موازی
- تجزیه و تحلیل داده ها با آپاچی اسپارک
- طراحی اپلیکیشن موبایل
حوزه فعالیت زبان اسکالا
اسکالا از زمان تأسیس خود شاهد رشد فوق العاده ای در تقاضای خود بوده است که مطمئناً در آینده نزدیک افزایش خواهد یافت. برخی از آماری که این فرضیه را تأیید می کند در زیر ذکر شده است:
- محبوبیت اسکالا در دو سال گذشته به طور مداوم در حال افزایش بوده است. تقریباً 48 درصد از پاسخ دهندگان مایلند امسال با اسکالا کار کنند – نظرسنجی JAXenter.
- اسکالا در نظرسنجی های حقوق در رتبه بالایی قرار دارد و در بین 10 رتبه برتر در سراسر جهان قرار می گیرد و رتبه اول را در ایالات متحده به اشتراک می گذارد – گزارش Stack Overflow.
با این اعداد رو به رشد، می توان ادعا کرد که اسکالا یکی از فناوری های نوظهور در سناریوی کنونی است زیرا بازیگران اصلی فناوری آن را در معماری خود پیاده سازی می کنند.
علیرغم اینکه اسکالا در میان زبانهای معتبری مانند جاوا و پایتون با مشکل مواجه است، در طول سالها، جایگاه ویژهای را ایجاد کرده است که بهرهوری و عملکرد بالا را ارائه میکند.
زبان برنامه نویسی اسکالا برای چه کسانی مناسب است؟
با نیاز روزافزون به متخصصانی که هم در برنامه نویسی کاربردی و هم در برنامه نویسی شی گرا متخصص هستند، برنامه نویسان و مهندسان Scala قطعاً آن را در این بازار بزرگ خواهند کرد. علاوه بر این، اگر به خوبی با جاوا، سی پلاس پلاس، سی و پایتون آشنایی دارید، اسکالا گزینه مناسبی برای شما خواهد بود تا مهارت های برنامه نویسی خود را بهبود ببخشید و همزمان فرصت های شغلی بهتری به دست آورید.
اسکالا بهترین زبان برنامه نویسی برای متخصصان مشتاق نرم افزار، دانشمندان داده، مهندسان داده و متخصصان تحلیلگر است.