برنامه های مناسب برای تولید محتوای آموزشی - اپمون

معرفی 6 نمونه برنامه های مناسب برای تولید محتوای آموزشی

  • برنامه های مناسب برای تولید محتوای آموزشی کدامند؟
  • ویژگی هایی که باید برای نرم افزار تولید محتوای آموزشی در نظر گرفت چه مواردی است؟
  • نرم افزار های تولید محتوا مناسب چه افرادی است؟
  • معلمان از چه اپلیکیشن هایی جهت تولید محتوای آموزشی می توانند استفاده کنند؟
  • حرفه ای ترین و مبتدی ترین اپلیکیشن تولید محتوا کدام است؟

با ظهور و طراحی اپلیکیشن موبایل ، تحول بزرگی در دنیای امروز به وجود آمد؛ درواقع با ورود اپلیکیشن ها و نرم افزار ها به زندگی افراد، انجام بسیاری از امور، ساده تر و به مراتب سریع تر شده است و همین امر سبب گسترش بیش از پیش استفاده از اپلیکیشن ها در میان افراد شده است. امروزه دنیای اپلیکیشن، به دنیایی بی انتها تبدیل شده است و روز به روز نیز در حال گسترش یافتن است؛ از این رو مشاغل جدیدی همچون طراحی اپلیکیشن نیز به دسته ی مشاغل مرتبط با حوزه ی فناوری اضافه شده است که بی شک جزء پردرآمد ترین مشاغل دنیا محسوب می شود.

با وجود اپلیکیشن های متفاوت و متنوع، گاهی انتخاب اپلیکیشن مناسب برای یک هدف مشخص، کار دشواری است و نیازمند دارا بودن دانش و اطلاعات کافی راجع به هر یک از آن هاست تا بتوان از میان آنها، بهترین مورد را برگزید.

یکی از موضوعاتی که این روزها بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته است، تولید محتوا و به ویژه تولید محتوای آموزشی است و در این راستا نیز اپلیکیشن های زیادی طراحی و عرضه شده اند؛ فرد با توجه به نیاز و هدفی که دارد می تواند برنامه های مناسب برای تولید محتوای آموزشی را شناسایی کرده و بهترین آن را برگزیند. به طور کلی برای انتخاب اپلیکیشن مناسب باید سه نکته ی مهم را در نظر داشته باشید:

  1. هدف: اینکه هدف اصلی شما چیست و به چه چیزی می خواهید دست یابید. دانستن هدف اصلی، شما را در انتخاب اپلیکیشن مناسب چند قدم جلوتر می برد و هرچه جزئیات هدفتان را بهتر بدانید، می توانید اپلیکیشنی که قادر است نیازتان را به طور کامل برآورده کند، سریع تر بیابید.
  2. سطح و لول برنامه: شاید به نظر ساده باشد اما سطح و لول کار شما نقش بسیار مهمی در انتخاب اپلیکیشن دارد، به طور مثال، برای ادیت عکس و ویدیو اپلیکیشن های زیادی وجود دارد اما به لحاظ سطح و کارایی کاملا باهم متفاوتند و برنامه ای همچون ایلاستریتور برای عکس و افترافکت برای ویدیو، جزء اپلیکیشن های تخصصی و حرفه ای محسوب می شود و استفاده از آن ها به سادگی وبدون دانش قبلی امکان پذیر نیست؛ در حالیکه برنامه های ساده تر برای افراد مبتدی وجود دارد و می توانند نیازشان را به وسیله ی آن ها برطرف سازند.
  3. نوع محتوای آموزشی: محتوای آموزشی به صورت متن، تصویر، ویدیو و صدا ارائه می شود و مشخص کردن نوع محتوای آموزشی، شما را در انتخاب یک اپلیکیشن مناسب یاری خواهد کرد.

باتوجه به دانستن این موارد می خواهیم چند مورد از بهترین برنامه های مناسب برای تولید محتوای آموزشی را به شما معرفی کنیم و ویژگی ها و شاخه های هریک را برشماریم.

برنامه مناسب برای تولید محتوای آموزشی متنی

1) Microsoft Word

یکی از معروف ترین و بهترین برنامه مناسب برای تولید محتوای آموزشی به صورت متن، نرم افزار Word می باشد. قطعا نیازی به معرفی این نرم افزار محبوب و معروف مجموعه ی Office نیست چراکه همه ی ما به امکاناتی که در اختیارمان قرار می دهد واقفیم. درواقع word یکی از برنامه های مناسب برای تولید محتوای آموزشی توسط دبیران و معلمان است و از طریق آن می توانند جزوات آموزشی، مطالب مرتبط درسی، نمونه سوالات امتحانی و … را در اختیار دانش آموزان خود قرار دهند. بسیاری از امکانات موجود در word در پاورپوینت هم وجود دارد با این تفاوت که پاور پوینت امکانات نمایشی بیشتری از جمله نمایش اسلاید وار، جلوه های انیمیشنی و … را در اختیار کاربران قرار می دهد. از جمله امکانات موجود در word می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان درج متن در استایل ها، فونت ها، رنگ ها و طرح های متنوع و جذاب
  • امکان درج لینک مستقیم
  • امکان افزودن عکس و تصاویر مختلف به همراه ویرایش آن ها
  • امکان درج جدول در اندازه های دلخواه و طرح های مختلف
  • امکان شماره بندی صفحات در قسمت پاورقی
  • امکان خروجی گرفتن در فرمت های Docs، PDF و …

پس چنانچه قصد تولید محتوای آموزشی در قالب متن را داشتید نرم افزار word بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. این نرم افزار بر روی سیستم عامل های مک، ویندوز، اندروید، IOS و … قابل استفاده و اجراست.

2) Power Point

قطعا افرادی که با مجموعه نرم افزار های office کار کرده باشند، برنامه ی پاور پوینت را می شناسند. این نرم افزار کاربردی به جرات یکی از رایج ترین و البته جزء اولین نرم افزار هایی بوده است که برای ارائه مطالب به صورت اسلاید مورد استفاده قرار می گرفته. پاور پوینت قابلیت های مهیج و متنوعی دارد و به راحتی می توان تمامی آنچه که می خواهید در محتوای آموزشی خود به صورت اسلاید وار نمایش دهید، به وسیله ی پاور پوینت به انجام برسانید. ورژن های جدید و آپدیت شده ی office به مراتب نسبت به ورژن های قبلی، از آپشن های بیشتری برخوردارند و چنانچه به دنبال برنامه های مناسب برای تولید محتوای آموزشی می باشید، پاور پوینت در بسیاری از موارد پاسخگوی نیازهایتان خواهد بود.

امکاناتی که نرم افزار پاور پوینت در اختیارتان می گذارد به شرح زیر می باشد:

  • امکان ساخت اسلاید با تعداد بالا
  • قابلیت درج عکس، متن، ویدیو و موزیک به اسلاید
  • امکان افزودن جلوه های ویژه و انیمیشنی به اسلاید ها و محتواهای موجود در آن
  • امکان افزودن تمامی فرمول های ریاضی
  • امکان ذخیره سازی پاور پوینت با فرمت pdf و …

و سایر امکانات که به شما این اجازه را می دهد تا بتوانید مطالب آموزشی خود را به طور کامل نمایش دهید. به طور کلی پاور پوینت به نرم افزار ارائه مطلب شناخته می شود و جزء اپلیکیشن های کاربردی برای دانشجویان، دانش آموزان و معلمان باشد.

البته لازم به ذکر است که اپلیکیشن های مشابه به پاور پوینت با قابلیت های بیشتر و کارآمد تر نیز موجود است همچون prezi اما  سادگی و روان بودن پاور پوینت، سبب شده تا بیشتر از سایر نرم افزار ها مورد استفاده افراد قرار گیرد.

برنامه مناسب برای تولید محتوای آموزشی تصویری

3) فوتوشاپ

قطعا فوتوشاپ را باید در لیست برنامه های مناسب برای تولید محتوای آموزشی به صورت تصویری قرار داد چرا که با توجه به آپشن ها و امکانات تخصصی و حرفه ای که این نرم افزار در اختیارتان قرار می دهد می توانید تمامی آنچه می خواهید در قالب آموزش تصویری اعمال کنید، به وسیله ی فوتوشاپ انجام دهید. البته لازم به ذکر است که نرم افزاری همچون پاور پوینت نیز پاسخگوی نیاز شما در موارد محدودتر می تواند باشد، اما در مواردی که نیاز به ادیت و ویرایش تصاویر به صورت حرفه ای است، فوتوشاپ گزینه ی بهتری است و با استفاده از آن می توانید:

  • تصاویرتان را به هزاران شکل ویرایش کنید: از اعمال کردن افکت ها و جلوه های مختلف تصویری گرفته تا ادغام چندین تصویر، تغییر سایز، درج المان های مختلف همچون متن و … همه و همه به وسیله ی فوتوشاپ امکان پذیر است. پس می توان گفت فوتوشاپ به خودی خود یک نرم افزار کامل به حساب می آید و در زمینه ی تولید محتوای آموزشی تصویری، یکی از کارآمدترین نرم افزارها به حساب می آید.
  • به خلق تصاویر جدید بپردازید: در کنار امکاناتی که فوتوشاپ در زمینه ی ادیت تصاویر در اختیار کاربران قرار می دهد، امکان خلق تصاویر خارق العاده نیز در فوتوشاپ وجود دارد و بدین وسیله می توانید محتوای آموزشی تصویری خود را از صفر تا صد خودتان طراحی کنید.

4) ادوب اکسپرس

برنامه های مناسب برای تولید محتوای آموزشی به صورت تصویری بی شمار است؛ هر یک قابلیت های منحصر به فرد خود را دارد و در کنار آن مزایا و معایبی را نیز دارا هستند. از آن جایی که در این بخش هدف ما معرفی نرم افزار تولید محتوای آموزشی برای اندروید است، می خواهیم یکی از نرم افزار هایی که در کنار رابط کاربری ساده بتواند امکانات جامعی را ارائه دهد به شما معرفی کنیم. به طور کلی با گستردگی موجود در بخش طراحی اپلیکیشن اندروید، اپلیکیشن های فوق العاده حرفه ای در حال عرضه شدن هستند که می تواند با توجه به نیازتان به کارتان بیاید؛ اما اگر به دنبال اپلیکیشنی هستید که بتوانید به راحتی با آن به تولید محتوایث آموزشی تصویری بپردازید، ادوب اکسپرس (Adobe Creative Cloud Express) انتخاب مناسبی می تواند باشد چراکه:

  1. در ابتدای کار به شما آموزش استفاده از برنامه را به طور کامل ارائه می دهد و شما را با محیط اپلیکیشن و کارایی هر یک از آپشن ها آشنا می سازد.
  2. به راحتی می توانید محتواهای آموزشی تصویری خود را به صورت حرفه ای ایجاد کنید.
  3. برای هر یک از شبکه های اجتماعی قالب مخصوص دارد.
  4. جلوه های بصری و امکاناتی که در اختیارتان قرار می دهد به شما این امکان را می دهد که بتوانید محتوای آموزشی تصویری خود را به بهترین شکل خلق کنید.
  5. می توانید به کمک این اپلیکیشن به طراحی لوگو نیز بپردازید.
  6. این اپلیکیشن هم برای سیستم عامل اندروید و هم IOS موجود می باشد.

برنامه مناسب برای تولید محتوای آموزشی ویدیویی

پس از محتوای تصویری و متنی، نوبت به محتوای ویدیویی می رسد. محتوای ویدیویی به نسبت سایر روش های تولید محتوا، فعالیت بیشتری می طلبد، چرا که ابتدا باید ویدیو به وسیله ی دوربین های حرفه ای و یا دوربین گوشی موبایل ضبط شود و پس از آن، ویدیوی ضبط شده به کمک نرم افزارهای مرتبط، بازبینی و ویرایش گردد؛ به طور مثال متن بر روی ویدیو قرار گیرد، توضیحات آموزشی به صورت وویس به ویدیو اضافه شود و … . در ارتباط با تولید محتوای ویدیویی، اپلیکیشن ها و نرم افزار های زیادی موجود است که ما در اینجا یک اپلیکیشن موبایل و یک نرم افزار برای کامپیوتر را به شما معرفی خواهیم کرد.

5) Inshot

inshot، یکی از اپلیکیشن های تولید محتوای آموزشی برای موبایل است. این اپلیکیشن با دارا بودن قابلیت های جذاب و متنوع، می تواند نیاز شما را تا حد امکان برای ویرایش یک ویدیو پاسخگو باشد. نسخه ی pro این اپلیکیشن نیز موجود است که در ازای پرداخت مبلغ مشخصی می توانید از امکانات بیشتری بهره ببرید. تفاوت نسخه ی رایگان و نسخه ی Pro اینشات در گستره ی امکانات است؛ یعنی به طور مثال اگر برای نسخه ی رایگان قادر به استفاده از چند افکت به ویدیو هستید، در نسخه ی Pro، تنوع بیشتر از افکت ها و جلوه های ویژه موجود است که می توانید از آن ها بهره ببرید. پس به طور کلی می توان گفت یکی از برنامه های مناسب برای تولید محتوای آموزشی ویدیویی با گوشی موبایل، inshot است.

6) After Effect

برای معرفی برنامه مناسب برای تولید محتوای آموزشی به وسیله ی کامپیوتر، در میان برنامه های مختلفی که در این زمینه ارائه شده است، ما به شما افتر افکت را معرفی می کنیم. حال دلیل معرفی این برنامه چیست؟ کامل بودن؛ افتر افکت یک نرم افزار تمام عیار است و چنانچه کار کردن با آن را فراگیرید قادر خواهید بود ادیت های حرفه ای و فوق العاده خاصی را بر روی ویدیو هایتان پیاده سازی کنید. حرفه ای بودن افتر افکت تا حدی است که ادیتور های حرفه ای برای ساخت تیزر های تبلیغاتی و برنامه های تلویزیونی از آن بهره می برند و این نشان دهنده ی کامل بودن افتر افکت است. درواقع اختیارات و امکاناتی جهت ویرایش و حتی خلق ویدیو ها به شما می دهد که در هیچ نرم افزاری وجود ندارد و به خودی خود یک برنامه ی کامل و خارق العاده است. بخشی از ویژگی ها و قابلیت های موجود در افتر افکت به شرح زیر است:

  • دارا بودن بیش از 100 نمونه و مدل جلوه های ویژه ی تصویری جهت ادیت ویدیو ها و تصاویر
  • امکان طراحی اشکال مختلف دو بعدی و سه بعدی
  • امکان ترکیب لایه های مختلف یک ویدئو
  • امکان خلق انیمیشن با جابجایی لایه های تصاویر و تغییر دادن آن ها

این نرم افزار کاربردی هم برای سیستم عامل ویندوز و هم برای سیستم عامل مک عرضه شده است.

جمع بندی

به طور کلی تعداد برنامه های مناسب برای تولید محتوای آموزشی بسیار است و نمی توان تمامی آن ها را در قالب یک مقاله معرفی کرد زیرا همواره در حال افزایش است و شناسایی تمامی اپلیکیشن ها عملا غیر ممکن است؛ اما باید در این زمینه به دنبال بهترین و کاربردی ترین اپلیکیشن ها باشیم تا بتوانیم به مقصودمان نائل شویم.

Rate this post
پیشنهاد مطالعه:
معرفی 5 اپلیکیشن طراحی قالب پست اینستاگرام
اپلیکیشن طراحی قالب پست اینستاگرام- اپمون

آیا برای طراحی پست اینستاگرام اپلیکیشنی وجود دارد؟ بهترین اپلیکیشن طراحی قالب پست اینستاگرام کدام است؟ بهترین اپلیکیشن برای طراحی مطالعه مقاله

معرفی بهترین اپلیکیشن های ادیت ویدیو اندروید
بهترین اپلیکیشن های ادیت فیلم اندروید-اپمون

بهترین اپلیکیشن ادیت ویدیو برای اندروید آیا می خواهید ویدیو ها و فیلم های خود را به کمک گوشی همراهتان مطالعه مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

4 × دو =

keyboard_arrow_up