کدام نوع اپلیکیشن مناسب شماست؟ بررسی تفاوت‌ها و مزایای Native، Web و Hybrid

کدام نوع اپلیکیشن مناسب شماست؟ بررسی تفاوت‌ها و مزایای Native، Web و Hybrid

هر کسی که قصد ساخت یک اپلیکیشن برای کسب و کار خود را دارد، ناگزیر باید به این سوال پاسخ دهد: کدام نوع اپلیکیشن موبایل برای من مناسب است؟ ممکن است در مورد برندهای دیگری که نحوه ساخت اپلیکیشن بومی خود را از ابتدا تبلیغ می کنند بخوانید یا متوجه شوید که یک شرکت، اپلیکیشن تحت وب (Web App) یا یک اپلیکیشن ترکیبی (Hybrid App) دارد. اما این اصطلاحات دقیقاً به چه معنا هستند؟ امیدواریم شما را با تفاوت های این اصطلاحات آشنا کنیم و در طول مسیر مزایا و معایب هر کدام را مورد بحث قرار دهیم تا بتوانید تصمیمی آگاهانه بگیرید. پس با ما همراه باشید با معرفی روش های ساخت اپلیکیشن موبایل.

انواع روش های ساخت اپلیکیشن موبایل بر اساس فناوری

اگر آنها را بر اساس فناوری مورد استفاده برای کدگذاری دسته بندی کنیم، سه نوع اساسی از برنامه های تلفن همراه وجود دارد:

Native apps: برنامه های بومی برای یک پلتفرم یا سیستم عامل خاص ایجاد می شوند.

Web apps: برنامه‌های وب نسخه‌ های واکنش‌ گرای وب ‌سایت ‌ها هستند که می‌توانند روی هر دستگاه تلفن همراه یا سیستم ‌عاملی کار کنند، زیرا با استفاده از مرورگر تلفن همراه ارائه می ‌شوند.

Hybrid apps: برنامه های ترکیبی مخلوطی از برنامه های بومی و تحت وب هستند، اما در یک برنامه بومی پیچیده شده اند و به آن امکان می دهد نماد خود را داشته باشد یا از یک فروشگاه برنامه دانلود شود.

اپلیکیشن های بومی (Native)

Native

اپلیکیشن های نیتیو یکی از محبوترین روش های ساخت اپلیکیشن موبایل است. برنامه های بومی به طور خاص برای سیستم عامل دستگاه تلفن همراه  ساخته شده اند. بنابراین می‌توانید برنامه‌ های تلفن همراه اندرویدی یا برنامه ‌های بومی iOS داشته باشید، نه اینکه به همه پلتفرم ‌ها و دستگاه‌های دیگر اشاره کنیم. از آنجایی که آنها فقط برای یک پلتفرم ساخته شده ‌اند، نمی ‌توانید با هم ترکیب کنید مثلاً از یک برنامه Blackberry در تلفن Android استفاده کنید یا از یک برنامه iOS در تلفن ویندوز استفاده کنید.

فناوری مورد استفاده: برنامه های بومی با استفاده از زبان های برنامه نویسی مختلف کدگذاری می شوند. برخی از نمونه ها عبارتند از: جاوا، کاتلین، پایتون، سوئیفت، Objective-C، C++ و React.

مزایا: برنامه های بومی به دلیل تمرکز منحصر به فرد خود از این مزیت برخوردارند که از نظر عملکرد سریعتر و قابل اعتمادتر هستند. آنها معمولاً با منابع دستگاه کارآمدتر از سایر انواع برنامه های تلفن همراه هستند. برنامه ‌های بومی از رابط کاربری دستگاه بومی استفاده می‌کنند و تجربه مشتری بهینه‌ تری را در اختیار کاربران قرار می ‌دهند.

از آنجا که برنامه ‌های بومی مستقیماً با سخت‌افزار دستگاه متصل می ‌شوند، به طیف وسیعی از ویژگی ‌های دستگاه مانند بلوتوث، مخاطبین دفترچه تلفن، رول دوربین، NFC و موارد دیگر دسترسی دارند.

معایب: با این حال مشکل برنامه های بومی در این واقعیت نهفته است که اگر شروع به توسعه آنها کنید، باید تلاش های تکراری برای هر یک از پلتفرم های مختلف انجام دهید. کدی که برای یک پلتفرم ایجاد می کنید نمی تواند در پلتفرم دیگری استفاده مجدد شود. این باعث افزایش هزینه ها می شود. ناگفته نماند که تلاش لازم برای حفظ و به روز رسانی کد پایه برای هر نسخه.

سپس هر بار که برنامه به‌روزرسانی می‌شود، کاربر باید فایل جدید را دانلود کرده و دوباره آن را نصب کند. این همچنین به این معنی است که برنامه های بومی فضای گرانبهایی را در حافظه دستگاه اشغال می کنند.

اپلیکیشن های تحت وب (Web)

web apps

برنامه های تحت وب مانند برنامه های بومی عمل می کنند، اما از طریق مرورگر وب در دستگاه تلفن همراه شما قابل دسترسی هستند. آنها برنامه های مستقلی نیستند به این معنا که باید کد را دانلود و در دستگاه شما نصب کنند. آنها در واقع وب سایت های واکنش گرا هستند که رابط کاربری خود را با دستگاهی که کاربر در آن قرار دارد تطبیق می دهند. در واقع، هنگامی که با گزینه “نصب” یک برنامه وب مواجه می شوید، اغلب به سادگی URL وب سایت را در دستگاه شما نشانک می کند.

یکی از انواع برنامه های وب، برنامه تحت وب پیشرفته (PWA) است که اساساً یک برنامه بومی است که در یک مرورگر اجرا می شود.

فناوری مورد استفاده: برنامه های وب با استفاده از HTML5، CSS، جاوا اسکریپت، روبی و زبان های برنامه نویسی مشابهی که برای کار تحت وب استفاده می شوند، طراحی می شوند.

مزایا: از آنجایی که مبتنی بر وب است، نیازی به سفارشی سازی بر روی یک پلتفرم یا سیستم عامل نیست و این امر هزینه های توسعه را کاهش می دهد.

به علاوه، چیزی برای دانلود وجود ندارد. آنها مانند یک برنامه بومی فضایی را در حافظه دستگاه شما اشغال نمی کنند و تعمیر و نگهداری را آسان تر می کنند، فقط کافی است به روز رسانی را به صورت زنده از طریق وب انجام دهید. کاربران نیازی به دانلود آپدیت در اپ استور ندارند.

معایب: برنامه های تحت وب کاملاً به مرورگر مورد استفاده در دستگاه وابسته هستند. عملکردهایی در یک مرورگر موجود است و در مرورگر دیگر در دسترس نخواهد بود و احتمالاً تجربیات مختلفی را در اختیار کاربران قرار می دهد.

از آنجایی که آنها پوسته ای برای وب سایت ها هستند، کاملاً آفلاین کار نخواهند کرد. حتی اگر حالت آفلاین داشته باشد، دستگاه همچنان برای پشتیبان‌گیری از داده‌های دستگاه شما، ارائه هر گونه داده جدید یا بازخوانی آنچه روی صفحه است، به اتصال اینترنت نیاز دارد.

اپلیکیشن های ترکیبی (Hybrid)

 hybrid apps

یکی دیگر از روش های ساخت اپلیکیشن موبایل استفاده از روش Hybrid است. اینها برنامه های وب هستند که شبیه برنامه های بومی هستند. آنها ممکن است یک نماد برنامه صفحه اصلی، طراحی پاسخگو، عملکرد سریع، حتی قادر به عملکرد آفلاین داشته باشند، اما آنها واقعاً برنامه های وب هستند که بومی به نظر می رسند.

فناوری مورد استفاده: برنامه های ترکیبی از ترکیبی از فناوری های وب و API های بومی استفاده می کنند. آنها با استفاده از: Ionic، Objective C، Swift، HTML5 و … توسعه یافته اند.

مزایا: ساخت یک برنامه ترکیبی بسیار سریعتر و مقرون به صرفه تر از یک برنامه بومی است. به این ترتیب، یک برنامه ترکیبی می تواند حداقل محصول قابل دوام باشد و راهی برای اثبات قابلیت ساخت یک برنامه بومی. آنها همچنین به سرعت بارگذاری می شوند، برای استفاده در کشورهایی با اتصال اینترنت کندتر ایده آل هستند و تجربه کاربری ثابتی را به کاربران می دهند. در نهایت به دلیل استفاده از یک پایه کد واحد، کد بسیار کمتری برای نگهداری وجود دارد.

معایب: برنامه های ترکیبی ممکن است قدرت و سرعت نداشته باشند که مشخصه برنامه های بومی است.

بررسی انواع روش های ساخت اپلیکیشن

1- یادگیری زبان برنامه نویسی

اگر نمی خواهید برای ساخت طراحی اپلیکیشن پول خرج کنید و آن را به تیم طراحی اپلیکیشن بسپارید، بهتر است دست به کار شوید و برنامه نویسی را یاد بگیرید. برنامه نویسی نیز مانند هر زبان دیگری نیازمند آموزش، تلاش و پشتکار است. باید برای یادگیری آن وقت بگذارید و در آموزشگاه های حضوری یا آنلاین تمرین کنید. این نوع یادگیری بهترین نوع سرمایه گذاری است و می توانید در درازمدت پول زیادی به دست آورید.

یادگیری کدنویسی و مهارت های انجام آن می تواند نقش مهمی در ساخت برنامه مورد نظر داشته باشد. برای این روش باید صبر زیادی داشته باشید.

مزایا:

  • بسیار به صرفه است.
  • شما به مهارت ها و دانش تخصصی خود اضافه می کنید.
  • اگر با چالش ها و مسائلی روبرو هستید، قطعا از برنامه نویسی لذت خواهید برد.

معایب:

  • شما باید زمان زیادی را صرف آموزش و یادگیری کنید که باعث پیشرفت کسب و کار شما می شود. این کار مدت زمان را برای شما طولانی تر می کند، به خصوص اگر علاقه ای به برنامه نویسی ندارید.

2- استفاده از شرکت های طراحی اپلیکیشن

استفاده از شرکت های طراحی اپلیکیشن موبایل یکی از بهترین روش های ساخت اپلیکیشن موبایل است. اگر زمان کافی برای یادگیری ندارید، می توانید تیم توسعه اپلیکیشن را استخدام کنید. اما این روش پول زیادی از شما می گیرد یا در حین کار دچار اتفاقات بدی می شوید. اما در هر صورت این روش یکی از راه های خوب و مطمئنی است که می توانید با خیال راحت از آینده اپلیکیشن خود مطمئن باشید. قبل از شروع کار با هر تیم یا گروهی، مطمئن شوید که آنها تجربه کاری کافی در این زمینه دارند.

با استفاده از این روش می توانید به راحتی با کمک تخصص آنها به موفقیت دست پیدا کنید. بدون این تجربیات، ادامه با آنها بسیار دشوار خواهد بود و برای مدیریت و توسعه گروه به آنها نیاز خواهید داشت.

مزایا:

  • این روش کم خطر است، زیرا متخصصان در شرکت هستند و می توانند کار را به راحتی انجام دهند و این افراد معمولاً بسیار متعهد به انجام کار هستند.
  • مدیریت پروژه آسان است و شما راحت به آن فکر می کنید زیرا شرکت ها معمولا یک مدیر پروژه دارند.

معایب:

  • این روش بیشترین هزینه را برای ساخت اپلیکیشن دارد زیرا شرکت ها متخصصان برنامه نویسی زیادی را استخدام می کنند و هزینه ای که دریافت می کنند باید برای آنها مقرون به صرفه و متناسب با حقوق آنها باشد.
  • امضای قرارداد به زمان و شناسایی شخصی پروژه نیاز دارد. برای سفر و شرکت در این جلسات باید هزینه اضافی پرداخت کنید.

3- استفاده از ابزارهای ساخت اپلیکیشن

یکی دیگر از روش های ساخت اپلیکیشن استفاده از اپلیکیشن سازها می باشد. اگر نمی خواهید برنامه نویسی یاد بگیرید یا پول کافی برای استخدام یک تیم متخصص ندارید، می توانید از اپلیکیشن سازها استفاده کنید. خبر خوب این است که این ابزارها به سادگی با استفاده از قابلیت کشیدن و رها کردن، یک اپلیکیشن برای شما می سازند. به این ترتیب دیگر نیازی به تخصص خاصی ندارید و نیازی به صرف هزینه زیادی در راه اندازی کسب و کار ندارید.

این روش آسان است و می توانید به سرعت اپلیکیشن را در مارکت ها منتشر کنید و بسته به نوع سیستم امکانات مختلفی در اختیار شما قرار می گیرد. با توجه به اینکه رویکردهای ساخت اپلیکیشن امکانات زیادی را ارائه می دهند، نمی تواند یک طرح ایده آل برای افرادی باشد که به دنبال ساخت اپلیکیشن های خاص هستند.

برخی از بهترین ابزارهای آنلاین AppyPie، Kinetixe و Nativ هستند که طرح های متنوعی را با قیمت های مختلف ارائه می دهند تا بتوانید به راحتی بهترین گزینه را بر اساس نیاز خود انتخاب کنید و کار را انجام دهید.

مزایا:

  • همه می توانند از این روش برای ایجاد اپلیکیشن مورد نظر با کمک امکانات سایت استفاده کنند.
  • مقرون به صرفه است و می توانید برای هر دو پلتفرم اندروید و iOS به طور همزمان پرداخت کنید و اپلیکیشن خود را بسازید.
  • سرعت بالایی دارد و در کمتر از یک ساعت به هدف خود خواهید رسید و دست خود را به موقع بسیار باز می گذارید.
  • شما می توانید محتوای پویا و به روز رسانی اطلاعات را از طریق پنل وب دریافت کنید.

معایب:

  • در برخی امکانات محدودیت خواهید داشت. به عنوان مثال اگر نیاز به استفاده از حسگرهای درون گوشی در برنامه دارید، نمی‌توانید این کار را با سیستم‌های آنلاین انجام دهید، اما آنها به طور کامل از ویژگی‌های اصلی برنامه پشتیبانی می‌کنند.
  • این خدمات نیاز به تمدید هزینه ها دارند و مدت زمان هر تمدید متفاوت است.

4- فریلنسرها

فریلنسر به شخصی گفته می شود که به عنوان مدیر پروژه و فریلنسر خود اشتغال می شود. برای اینکه بتوانید مترجم آزاد استخدام کنید، باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ابتدا باید نیازهای خود را مشخص کنید.
  2. ارسال آگهی به سایت های مورد نظر که در این زمینه فعالیت می کنند مانند انجام میدم.
  3. با مترجمین آزاد متقاضی مذاکره کنید و نتایج مذاکرات خود را یادداشت کنید.
  4. بهترین مترجم آزاد را انتخاب کنید و آن را بپذیرید.

البته انتخاب فرد مناسب تنها آغاز راه است. حال باید خواسته های خود را بر اساس نیاز خود برای فریلنسر روشن کنید و رابطه خوبی داشته باشید. فریلنسرها باید بتوانند پروژه را مدیریت کنند و انتظارات شما را به خوبی برآورده کنند. در مذاکرات اولیه سعی کنید به نحوه عملکرد و پاسخگویی فریلنسر به او توجه کنید تا در آینده مشکلی پیش نیاید و همه چیز طبق روال معمول پیش برود.

البته در انتخاب کارگر آزاد به این نکته توجه داشته باشید که فریلنسرها معمولاً در یک زمینه مهارت و تجربه دارند. برای مثال اگر طراحی سایت را به آنها بسپارید، باید از گرافیست آزاد دیگری برای طراحی گرافیک استفاده کنید.

مزایا:

  • به سادگی خواسته های خود را سفارشی کنید و انتظارات خود را برای پروژه ای که کاملاً مناسب شما است به متخصصان آزاد بیان کنید.
  • یک متخصص را با هزینه کم استخدام کنید و از توانایی های او برای پروژه خود کمک بگیرید.

معایب:

  • ممکن است فریلنسر به قول خود عمل نکند، پروژه را به موقع تحویل ندهد و نتواند پروژه را به خوبی مدیریت کند.
  • البته این روش ریسک بالایی هم دارد زیرا شما اطلاعات کافی در مورد فریلنسر ندارید و مشخص نیست که آیا می تواند پروژه را به درستی انجام دهد یا خیر. البته این مشکل در اولین برخورد پیش می آید و در مراحل بعدی اگر بخواهید با فرد مورد نظر همکاری کنید خیالتان راحت است.
3.7/5 - (3 امتیاز)
پیشنهاد مطالعه:
بهترین زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل
بهترین زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل

امروزه فناوری موبایل عصر دیجیتال را فرا گرفته است و بسیاری از مردم برای جستجوی اینترنت، ارتباط با خانواده و مطالعه مقاله

تاریخچه سیستم عامل اندروید
تاریخچه سیستم عامل اندروید

دستگاه های اندرویدی بخش بسیار مهمی از بخش عظیمی از کاربران تلفن همراه در دنیای امروز را تشکیل می دهند. مطالعه مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

5 + 2 =

keyboard_arrow_up